МАКФАКС

Анализи

Државниот удар и пропаста на весниците, за убиецот на кучиња и да не зборуваме

Државниот удар и пропаста на весниците, за убиецот на кучиња и да не зборуваме

Анализи

Лесно е човек да се прави паметен во убави времиња. Во Македонија такви, да не се лажеме, никогаш немало што пак може да не донесе до неубав заклучок дека е

Прочитајте го целиот напис
30.04.2017

Бранко Наумоски: Изборот на Талат Џафери беше легитимен и легален

Бранко Наумоски: Изборот на Талат Џафери беше легитимен и легален

Daily news

„Како секој совесен граѓанин, но и поранешен извршител на високи јавни функции, како прв народен правобранител и претседател на Уставниот суд на Република Македонија, со ова мое обраќање сакам да

Прочитајте го целиот напис
30.04.2017

Тагесшпигел: ЕУ навистина се распаѓа!

Тагесшпигел: ЕУ навистина се распаѓа!

Daily news

  На глобален план секоја одделна држава од 28 члена на ЕУ ништо не претставува. Членовите на ЕУ не треба да земат пример од Велика Британија и да се откажуваат

Прочитајте го целиот напис
29.04.2017

Босанско искуство за Македонија: Демократијата не заслужува да биде давена од насилството

Босанско искуство за Македонија: Демократијата не заслужува да биде давена од насилството

Daily news

Пишува Бојан Стојковски   Мултиетничкиот карактер на една држава според некои може да биде најголемата предност, а според други најголемата слабост. Во случајот на Босна и Херцеговина, во која оваа

Прочитајте го целиот напис
28.04.2017

Интернетот и новинарството: Професионалните информации наспроти „лажните вести“

Интернетот и новинарството: Професионалните информации наспроти „лажните вести“

Daily news

Во ера кога онлајн новинарството станува се поголем тренд и ваквиот тип на медиумите практично се нелојална конкуренција за традиционалните

Прочитајте го целиот напис
26.04.2017

Репортажа од Република Српска: Повеќе српска отколку република, колективот наспроти индивидуата

Репортажа од Република Српска: Повеќе српска отколку република, колективот наспроти индивидуата

Анализи

Пишува Бојан Стојковски   Како еден од двата ентитета на Босна и Херцеговина, Република Српска мечтае да биде она што

Прочитајте го целиот напис
24.04.2017

Обвинение или тужба?!

Обвинение или тужба?!

Fact checking

  „Вечерва официјално потврдено: Покренато обвиниение против Бејли за активностите во Македонија“ под овој наслов порталот Република и весникот Вечер

Прочитајте го целиот напис
20.04.2017

Вистината боли но лекува – затоа во борба против лажните вести

Вистината боли но лекува – затоа во борба против лажните вести

Fact checking

Вистината кога тогаш излегува на виделина. Ова не е само убава изрека туку и непобитен факт заснован на илјадници години

Прочитајте го целиот напис
19.04.2017

Дали СЈО смее да ги уништи прислушуваните материјали?

Дали СЈО смее да ги уништи прислушуваните материјали?

Fact checking

„СЈО мора веднаш да ги уништи незаконски прислушуваните приватни разговори“,  „Закани со „бомби“ во Собранието: СДСМ не се откажува од

Прочитајте го целиот напис
19.04.2017

Турција помеѓу демократијата и диктатурата: Битката за моќ допрва започнува

Турција помеѓу демократијата и диктатурата: Битката за моќ допрва започнува

Daily news

  Пишува Бојан Стојковски Султан, диктатор, тиранин беа само дел од епитети кои ги доби турскиот  претседател Реџеп Тајип Ердоган

Прочитајте го целиот напис
19.04.2017
1 2 3 61

Макфакс е-билтен

Email *