МАКФАКС

Анализи

BBC: Како се случуваат револуциите?

BBC: Како се случуваат револуциите?

Анализи

Револуциите можат да бидат кратки и крвави или бавни и мирни. Секоја е различна, иако постојат обрасци кои се повторуваат, вклучувајќи некои кои ги видовме неодамна од Иран, па се

Прочитајте го целиот напис
28.03.2011

Стратфор: Киргистан меѓу САД и Русија

Стратфор: Киргистан меѓу САД и Русија

Анализи

САД и Русија неодамна склучија цела низа договори во врска со имотите кои и двете ги користат во Киргистан. Овие договори се во склад со засилувањето на врските помеѓу Москва

Прочитајте го целиот напис
24.03.2011

Јапонија: Катастрофа на векот

Јапонија: Катастрофа на векот

Анализи

Јапонија се бори да ги стави под контрола проблемите со неколкуте нуклеарни реактори оштетени од земјотресот што се случи на 10-ти март и, иако нема знаци на паника, нуклеарниот аспект

Прочитајте го целиот напис
24.03.2011

Во потрага по африканска револуција

Во потрага по африканска револуција

Анализи

Во повеќето земји каде што имаше прилично успешни протести, општествата се во голема мерка хомогени споредено со субсахарска Африка, каде што постои голема разновидност на етнички групи кои самите се

Прочитајте го целиот напис
07.03.2011

Стратфор: Блиски исток – Диктаторите во неврат

Стратфор: Блиски исток – Диктаторите во неврат

Анализи

Снимките од самоповредувањата во Алжир, судирите помеѓу полицијата и демонстрантите во Јемен и Бахреин, смени на владата во Јордан и

Прочитајте го целиот напис
28.02.2011

Стратфор: Ситуацијата во Либија неодржлива

Стратфор: Ситуацијата во Либија неодржлива

Анализи

Моменталната ситуација во Либија е неодржлива и би можела да го присили либискиот лидер Моамер ел Гадафи да ја напушти

Прочитајте го целиот напис
22.02.2011

Spiegel: Разбивање на легендарната допинг-империја

Spiegel: Разбивање на легендарната допинг-империја

Анализи

Подземната фирма „Интернешенел фармацеутикалс“, со години, ги снабдуваше атлетичарите ширум светот, со најновите дроги за подобрување на перформансите, што и’

Прочитајте го целиот напис
18.02.2011

STRATFOR: Следејќи ја трагата на хакерите до Кина

STRATFOR: Следејќи ја трагата на хакерите до Кина

Анализи

Компанијата за изработка на компјутерски антивирусни програми „Мекафи“објави „Бела книга“ со анализа на хакерски обиди против пет мултинационални корпорации од

Прочитајте го целиот напис
18.02.2011

Макфакс е-билтен

Email *