(Видео) Беса: Во училиште во Студеничани укината е паралелка на албански јазик од политички причини

(Видео) Беса: Во училиште во Студеничани укината е паралелка на албански јазик од политички причини

Движењето Беса обвинува дека во училиштето во село Вртекица, општина Студеничани, е укината паралелка на албански јазик,…

Вонредна инспекција во градинката, воспитувачката може да остане без лиценца

Вонредна инспекција во градинката, воспитувачката може да остане без лиценца

Инспектори од детската заштита од Министерството за труд и социјална политика спровеле вондереден инспекциски надзор во градинката…

Општина Аеродром: Нема да се сечат дрвјата на „Коста Новаковиќ“, но ќе се реконструира улицата

Општина Аеродром: Нема да се сечат дрвјата на „Коста Новаковиќ“, но ќе се реконструира улицата

Според проектната документација за проширување на улицата „Коста Новаковиќ“, одобрена од претходниот градоначалник Ивица Коневски, 56 дрвја…

Вработените во Управата за матично не земаат плата откако останаа без директор, од Владата ветуваат наскоро решение

Вработените во Управата за матично не земаат плата откако останаа без директор, од Владата ветуваат наскоро решение

Повеќе од петстотини вработените во Управата за водење матични книги не земаат плата, а постои опасност од…