Врховните судии ќе расправаат за замрзнувањето на имотот на ВМРО-ДПМНЕ и за осудениот за прислушувањето Звонко Костовски

Врховните судии ќе расправаат за замрзнувањето на имотот на ВМРО-ДПМНЕ и за осудениот за прислушувањето Звонко Костовски

Врховните судии на денешната седница ќе расправаат за барањето за заштита на законитоста поднесено од СЈО во случајот…

Горан Трајановски, Сашо Велевски и Замир Мехмети се новите членови на одборот на директори на „Македонски телеком“

Горан Трајановски, Сашо Велевски и Замир Мехмети се новите членови на одборот на директори на „Македонски телеком“

Владата доставила предлог до „Македонски телеком“ за разрешување на актуелните членови на одборот на директори и назначување…

Вангеловски го праша Поцевски дали се најавува кога се среќава со Рашковски – Поцевски вели: Се сретнавме само еднаш

Вангеловски го праша Поцевски дали се најавува кога се среќава со Рашковски – Поцевски вели: Се сретнавме само еднаш

Претседателот на Врховниот суд, Јово Вангеловски, за „Макфакс“ ги отфрли обвинувањата од Советот за утврдување факти изнесени…

„СМК“, „Македонски манифест“ и „Тврдокорни“ ќе побараат Иванов да не го потпише Законот за јазици и оспорување пред Уставниот суд

„СМК“, „Македонски манифест“ и „Тврдокорни“ ќе побараат Иванов да не го потпише Законот за јазици и оспорување пред Уставниот суд

Светскиот македонски конгрес, Македонски манифест, Здружението „Преродба“ денеска како граѓанска иницијатива против Законот за употреба на јазиците…