Пред кривичниот суд пристигна амбулантно возило

Пред кривичниот суд пристигна амбулантно возило

Амбулантно возило пристигна пред кривичниот суд во Скопје, каде што во моментот специјалното јавно обвинителство ја претресува канцеларијата на поранешниот претседател на кривичниот суд, Владимир Панчевски.

Неофицијално се работи за предистражна постапка за кривично дело – одавање службена тајна.

Во контрола, заедно со полицијата, се обвинителките Катица Јанева и Ленче Ристовска. Обвинителките со полицијата се во судот еден и пол час.