Апелација ќе расправа за жалбите на обвинетите за настаните од Собранието

Апелација ќе расправа за жалбите на обвинетите за настаните од Собранието

Актерите Владо Јовановски и Борис Дамовски, поранешниот началник во МВР, Митко Пешов и другите двајца кои од домашен притвор завршија во притворското одделение во Шуто Оризари, преку нивните адвокати поднеле жалба до Апелациониот суд во Скопје.

Апелациониот суд на 2 јавни седници ќе расправа по жалбите на петтемина обвинети за настаните од 27 април.

В. М.