Белгија: Судијата би можел да ги ослободи Пучдемон и министрите?

Белгија: Судијата би можел да ги ослободи Пучдемон и министрите?

На попладневното сослушување на разрешениот претседател на каталонската влда Карлес Пучдемон што се предаде утринава, белгискиот обвинител потврдил дека е можно тој и министрите да бидат пуштени на условна слобода.
Портпаролот на обвинителот, на конференцијата за новинари, дека до утре наутро ќе биде решено дали тие ќе бидат на слобода.