(Видео) Гром удри во патнички авион при полетување

(Видео) Гром удри во патнички авион при полетување

Авион на холандската авиокомпанија КЛМ го погоди гром во моментот на полетувањето.

Инцидентот се случил на аеродромот „Шипол“ во Амстердам. За среќа, никој од патниците и членовите на екипажот во „боингот“ не е повреден.