(Видео) Метеоролог експериментираше дали може да одлета на ветер со брзина од 169 км на час

(Видео) Метеоролог експериментираше дали може да одлета на ветер со брзина од 169 км на час

Опсерваторијата Мон Вашингтон во Њу Хемпшир е ветровито место. Таму во 1934 година е измерен најсилниот ветер во историјата кој дувал со брзина од 370 километри на час.

Имајќи го тоа предвид, ветерот кој дувал пред некој ден со брзина од 169 километри на час делувал како пријатно пролетно ветренце.

Метеорологот Тони Педем бил доволно смел да излезе на ветерот и да му се спротистави.