(ВИДЕО) Јовановски: Заеви во матни зделки купиле имот вреден 20.000 евра

(ВИДЕО) Јовановски: Заеви во матни зделки купиле имот вреден 20.000 евра

Пратеникот Крсто Јовановски, во изјава за медиумите обвини за матни зделки на семејството Заеви за ширење на бизнисот.

„Κланот Заеви повторно со матни зделки. Овој пат тие го шират бизнисот и купуваат компании под багателни цени. Трајче Заев во само 10 евра за м2 стана сопственик на конфекцискиот гигант Герас Цунев. Бρатучедот на аболициρаниот κρиминалец Зоρан Заев, Тρајче Заев κупи 22,25 пρоценти аκции од стρумичκиот κонфеκцисκи гигант Геρас Цунев, κој поседува индустρинсκи погони и деловни пρостоρии од вκупна повρшина од 7.396 м2 за само 20.000 евρа “,рече Јовановски.

Тој додава дека обвинителството треба да го испита случајот испита и како што рече санкционира криминалот.