ВМРО-Народна партија нема да учествува на локалните избори на централно ниво

ВМРО-Народна партија нема да учествува на локалните избори на централно ниво

ВМРО-Народна партија на седница на Извршниот комитет донесе одлука да не
учествува на претстојните локални избори на централно ниво. Во исто време ги повикува општинските комитети и им дава слобода да направат коалиции на локално ниво кои ќе бидат во интерес на граѓаните. Поддршката што ќе ја дадат на локалните кандидати за градоначалници и советници не е поврзана однапред со партиска припадност, туку треба да зависи од квалитетот на кандидатите за градоначалници и советници, стои во соопштението на ВМРО-Народна партија.