Вонредната состојба во Турција продолжува уште три месеци

Вонредната состојба во Турција продолжува уште три месеци

Турција ќе ја продолжи вонредната состојба за уште три месеци. Ова денеска го изјави заменик премиерот Бекир Боздаг.

Вонредната состојба е воведена во Турција по неуспеѓниот обид за државен удар во јули 2016-та година.