Во вторник нов заем – в среда раздолжување

Во вторник нов заем – в среда раздолжување

Државата во вторник повторно ќе се задолжи кај домашните кредитори, банки и осигурителни компании.

Сумата која ја побарува државата е 10,4 милиони евра, исто толку за колку што треба да се раздолжи кај кредиторите следниот ден, в среда. Станува збор за еден едногодишен запис со девизна клаузула и една двегодишна. Mинатата недела власта побара заем од околу 10,16 милиони евра, но банкитерешија да ѝ дадат едвај 1,87 милиони евра.

 

Мф/ВМ