(Видео) ВМРО-ДПМНЕ избира нови членови на Извршниот комитет

(Видео) ВМРО-ДПМНЕ избира нови членови на Извршниот комитет

Вечерва на седница на Централниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ се очекува да бидат избрани новите членови на Извршниот комитет на партијата.

Членовите ги номинира претседателот на партијата, а ги избира ЦК.

ВМРО-ДПМНЕ треба да избере и нов генерален секретар, а не се исклучува и можноста да бидат назначени и повеќе потпретседатели на партијата.