МАКФАКС

(ГАЛЕРИЈА) Калуѓерки одгледуваат марихуана во Калифорнија

(ГАЛЕРИЈА) Калуѓерки одгледуваат марихуана во Калифорнија
21.04.2017, 16:33

 

„Сестрите од долината” – самоорганизираните калифорниски „калуѓерки на марихуана”, се во мисија и имаат овластување да производуваат производи од канабис.

Тие нагласуваат дека, сепак, не се дел од Католичката црква.
„Ние сме против религијата, не сме религиозни”, вели 58-годишната сестра Кејт, која го формирала сестринството во 2014 година, “се враќаме кон претхристијанските практики”. Крај/мф/кс

No Posts Found

Поврзани написи

Макфакс е-билтен

Email *