“Дојче банк” повторно е казнета во САД

“Дојче банк” повторно е казнета во САД

 

– Федералните резерви на САД (ФРС) повторно ја казни најголемата банка во Германија – “Дојче банк”, пренесува во петокот телевизискиот канал ZDF.
Во соопштението на ФРС се појаснува дека санкцијата е во износ од 156,6 милиони долари е наметната во врска со “опасни практики за надворешни девизни пазари”.

“Дојче банк” 2016 година ја заврши со загуба во износ од 1,4 милијарди евра.

Причината за сериозните податоци се кријат во бројните парични казни, кои и беа наметнати на банката, а исто така и надоместокот што беше принудена да го плати за извршените прекршоци.”.крај/мф/кс