Елен собори хеликоптер – екипажот преживеа, еленот загина

Елен собори хеликоптер – екипажот преживеа, еленот загина

Елен собори хеликоптер на истокот на американската држава Јута. Екипажот на хеликоптерот се обидел да го улови животното со цел да му намести уред за следење.

Властите соопштија дека еленот скокнал и го закачил задниот дел од хеликоптерот што летал најмногу три метри над земјата обидувајќи се да го фати животното.

Хеликоптерите често се користат за следење на животните, но досега во Јута никогаш не бил забележан ваков инцидент.