Есенска дератизација во општина Аеродром

Есенска дератизација во општина Аеродром

Деновиве во oпштина Аеродром почна есенската дератизација.

На подрачјето на целата општина ќе се опфатат 3.000 шахти со 9.000 мамци, вклучувајќи ги и основните училишта и детските градинки на нејзината територија.

Дератизацијата на глодачите ја врши Центарот за јавно здравје, Скопје.