Иванов утре патува за Јордан

Иванов утре патува за Јордан

Претседателот Ѓорге Иванов утре, 20 мај, ќе отпатува во работна посета на Хашемитското Кралство Јордан по повод учеството на Светскиот економски форум за Блискиот Исток и Северна Африка,  што се одржува во Аман.

Претседателот Иванов ќе учествува на пленарната сесија на свеченото отворање на Светскиот економски форум за Блискиот Исток и Северна Африка и на сесијата на тема „Заштита на бегалци: наша морална одговорност“.

Во рамки на работната посета, претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, ќе оствари билатерална средба со кралот на Хашемитското Кралство Јордан,  Н.В. Абдула II, како и повеќе билатерални средби со учесниците на форумот.

На Светскиот економски форум за Блискиот Исток и Северна Африка е најавено учество на над 1000 политички лидери, претставници од бизнис секторот и цивилното општество, од повеќе од педесетина држави.