Илон Маск луто одговори: Купете го Форд

Илон Маск луто одговори: Купете го Форд

 

Неколку инвеститори кои имаат инвестирано во Tесла Моторс, побара назначување на двајца независни членови во Управниот одбор. Сепак, Илон Маск не беше многу воодушевен.

“Очекувавме компанијата по излегувањето на берзата постепено да ја промени управувачката структура. Меѓутоа, администрацијата од седум члена се уште не е променета “, пишува во писмото на петте инвеститори.

Маск саркастично им одговори.

“Мислам дека оваа група на инвеститори треба да се инвестира во акции на Форд. Нивната корпоративното управување не е значајно”, напиша тој.

Раководител на Тесла моторс соопшти дека наскоро ќе го исполни ова ветување и ќе назначи нови луѓе во администрацијата “, но оваа група на инвеститори нема никаква врска со тоа.”

Teсла Моторс уште еднаш падна на второто место на највредните производители на автомобили, а сега вреди 50,3 милијарди долари.Крај/мф/кс