Иран го осуди терористичкиот напад во Париз

Иран го осуди терористичкиот напад во Париз

Иран го осуди нападот во Париз и изрази сочувство, истовремено критикувајќи ја политиката на Западот заради „отстапките“ што им ги дава на „терористичките злосторници“ во Сирија, јавија во петок иранските медиуми.

Портпаролот на иранското Министерство за надворешни работи Бахрам Гасеми го осуди нападот изведен во четврток вечер на Елисејските полиња, во кои едно лице беше убиено и му изрази сочувство на францускиот народ. /крај/он/ст