Карл Билд објави на Твитер: „Доаѓам во Скопје“

Карл Билд објави на Твитер: „Доаѓам во Скопје“

Поранешниот шведски премиер и министер за надворешни работи Карл Билд на својот Твитер профил најави дека доаѓа во Македонија. „На турнеја за кризата во Скопје утре. И потоа во Белград. Секогаш Балканот“ – напиша тој.

Билд беше специјален пратеник на ЕУ за поранешна Југославија, висок претставник на Унијата за БиХ, како и специјален пратеник на ОН за Балканот.

Васко Маглешов