Мал уред го лоцира вашето возило со користење смартфон

Мал уред го лоцира вашето возило со користење смартфон

Дали некогаш сте го изгубиле вашиот автомобил на паркинг? Се случува. Паркирате и одите на шопинг. Кога ќе се вратите, немате поим каде е вашата кола. Тогаш ќе почнете да шетате низ паркингот со кликање на копчето аларм на клучот од колата, потоа алармот ќе се исклучи. Тоа може да биде фрустрирачки, особено на топол, сончев ден.

Не треба да инсталирате скап GPS систем за да го следите вашиот автомобил. Тоа е премногу скапо, ќе треба да плаќате месечна претплата само за да го користите. А секој од нас има веќе доволно сметки за плаќање.

Компанија со седиште во Калифорнија создадоа мал уред што работи со смартфон.

Овој изум се вика TrackR и ви овозможува да го следите вашето возило без да потрошите многу пари. Тракерот е со големина на кованица од 25 центи.

Се инсталира апликацијата TrackR на вашиот телефон и потоа апликацијата се поврзува со уредот. Таканаречениот .„тракер“ едноствно се прикачува на телефонот. Целиот процес на поставување трае само 5 минути или помалку.

https://www.youtube.com/watch?v=6FU9jKRnhdU