Московици ги повика кредиторите да постигнат сеопфатен договор со Грција

Московици ги повика кредиторите да постигнат сеопфатен договор со Грција

 

Пјер Московици, еврокомесарот за економски и финансиски работи, ги повика кредиторите да постигнат сеопфатен договор со Грција, АНА –МПА

 

Еврокомесарот изрази пофалби за одобрувањето на новите мерки на штедење, кои во четвртокот беа прифатени од страна на пратениците во грчкиот парламент и со тоа се отвора на нов круг на дејствија со цел да има нови олеснувања на грчкиот долг./крај/мф/кс