Мудис: Катарската криза негативна за сите земји во регионот

Мудис: Катарската криза негативна за сите земји во регионот

Тромесечните дипломатски спор меѓу Катар и другите арапски земји создаде неизвесност низ регионот на Персискиот Залив и донесе негативен кредитен рејтинг на тие земји, соопшти денеска американската рејтинг агенција „Мудис“.

Константните тензии на релација Катар и неговите соседи, според оценките на „Мудис“, ќе имаат последици за Катар и Бахреин, пренесува агенцијата АП.