Нападнатиот новинар и снимателот од порталот А1он дадоа искази во обвинителството

Нападнатиот новинар и снимателот од порталот А1он дадоа искази во обвинителството

Новинарот и снимателот во интернет-порталот „А1он“, Александар Тодески и Влатко Желчески, дадоа искази во Основното јавно обвинителство.

Тие беа физички нападнати на еден од првите протести кои беше организирани од страна на иницијативата „За заедничка Македонија“. Тодески и Желчески беа нападнати од четворица. Камерата беше  целосно искршена.