Нацрт – договорот со Бугарија на седница на собраниската Комисија за надворешна политика

Нацрт – договорот со Бугарија на седница на собраниската Комисија за надворешна политика

Нацрт – договорот за добрососедство помеѓу Република Македонија и Република Бугарија утре на затворена седница ќе биде претставен пред членовите на собраниската Комисија за надворешна политика.

Седницата, како што информираат од Собранието, е закажана откако денеска до Комисијата за надворешна политика било упатено барање од Владата на Република Македонија. На седницата се очекува да присуствува и премиерот Зоран Заев.