Париз: „Лувр“ минатата година имал 8,1 милиони посетители

Париз: „Лувр“ минатата година имал 8,1 милиони посетители

Од францускиот музеј „Лувр“ денеска соопштиле дека минатата година тој имал 8,1 милиони посетители, што е 10 отсто повеќе од претходната година.

Од вкупната бројка посетители, се наведува дека 70 отсто се странци, и тоа најмногу од САД и Кина.