МАКФАКС

Премиера на струмичкиот театар по текстови на Рацин, Вапцаров, Светото писмо

Премиера на струмичкиот театар по текстови на Рацин, Вапцаров, Светото писмо
21.04.2017, 09:48

Во режија на Васил Михаил, на 22 април во театарот „Антон Панов“ во Струмица премиерно ќе биде изведена претставата „Второ пришествие“.

Сценографијата е на Никола Пијанманов а улогите ги толкуваат: Ангелина Тренчева Ангелова, Оливера Аризанова и Игор Тодоров.

Драматургија се базира на текстови од Васил Михаил и духовите на С.Мрожек, К.Рацин, Н.Вапцаров и Светото Писмо. крај/мф/ав

 

No Posts Found

Поврзани написи

Макфакс е-билтен

Email *