МАКФАКС

Промоција на книгата „50 години литературен клуб Копнеж“

Промоција на книгата „50 години литературен клуб Копнеж“
21.04.2017, 20:27

Во рамки на одбележувањето на светскиот ден на авторското право беше промовирана книгата „50 години литературен клуб Копнеж“.

Книгата содржи проза и поезија на 54 автори членови на литературниот клуб од сите генерации.

„Несокојдневна е радоста, среќен моментот и голем успехот да се слави 50 години јубилеј како што слави нашиот клуб.Не беше тешко да се соберат добри песни бидејќи нашите автори такви и пишуваат. Песните кои се застапени во книгата се од периодот од 1964 до 2014 година“, рече претседателката на литературниот клуб „Копнеж“, Ленче Стоименова.
.крај/мф/eм

Поврзани написи

Макфакс е-билтен

Email *