Пучдемон и министрите и се предале на белгиската полиција

Пучдемон и министрите и се предале на белгиската полиција

Белгиската државна телевизија, јавува дека сменетиот претседател на каталонската влада Карлес Пучдемон, денска и се предал на полицијата.
Се наведува дека заедно со него во полициската станица во Брисел се предале и четворицата негови поранешни министри.