Слаб земјотрес почувствуван во Велес

Слаб земјотрес почувствуван во Велес

Земјотрес од 2,6 степена според Рихтеровата скала беше почувстуван вечерва од населението во околината на Каратманово и Велес, извести Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје.

Земјотресот се случил во 19.07 часот, а бил на 6 километри од Лозово, 7 километри од Велес и 44 километри од Скопје.