Србија ќе ги црпи грчките искуства за интеграција во ЕУ

Србија ќе ги црпи грчките искуства за интеграција во ЕУ

 

Српската министерка задолжен за европска интеграција Јадранка Јоксимовиќ е во дводневна посета на Грција, каде ќе разговара за билатералните односи помеѓу Белград и Атина, пишува весникот Blic.

 

Во Атина Јоксимовиќ ќе разговара и за продолжување на европската интеграција на Србија и поддршката од Грција во овој процес.

 

Во агендата на Јоксимовиќ е предвидена и средба со Анастасиос Куракисом, претседател на парламентарната комисија за европска интеграција, а исто така и со други грчки политичари./крај/мф/бс