(ВИДЕО) Старите жители се враќаат во „Жена парк“ – децата со пречки во развојот ги бараат своите права

(ВИДЕО) Старите жители се враќаат во „Жена парк“ – децата со пречки во развојот ги бараат своите права

Иницијативата „Пет до дванаесет“ и организацијата на родителите на децата со посебни потреби наредните три дена ќе организираат активности со цел институциите да видат кои се нивните потреби и што всушност бараат со предложените законски измени кои минатиот месец ги доставија до Министерството за труд и социјална политика, а сега ќе ги достават и до новата влада.

Минатиот месец во паркот „Жена борец“ лицата со посебни потреби ги посети министерот за труд и социјална политика во заминување Ибрахим Ибрахими, но од тогаш Министерството нема преземено никакви мерки, ниту, пак, е остварена средба со некој од нив. /следува пошироко/кл