Уапсени 263 руски екстремисти, одземени пиштоли, ножеви и друго оружје

Уапсени 263 руски екстремисти, одземени пиштоли, ножеви и друго оружје

Моковската полиција уапсила 263 учесници на денешниот недозволен митинг во центарот на руската престолнина. Од уапсените се одземни пиштоли, ножеви, маски, челични шипки и друго оружје.
Претходно лидерот наекстремистичкото движење „Артпадготовка“, Вјачеслав Маљчев, ги викна приврзаниците да дојдат на митинг во ценатрот на Мсква за да изразат недоверба кон владата.