Цукерберг со најголема заработка во 2017

Цукерберг со најголема заработка во 2017

Само уште некоја милијарда и ќе биде на врвот на најбогатите луѓе во светот, основачот на интернет гигантот Facebook, Марк Цукерберг, остварил најголема заработка годинава, а титулата најбогат човек на светот, има големи шанси да ја освои во наредните години, според податоците на „Bloomberg“. Тој заработил 21,3 милијарда долари, со што неговото вкупно богатство порасна на 73,1 милијарди.

На листата на „Bloomberg“ со најбогати луѓе во светот на прво место се наоѓа Бил Гејтс осовачот на Microsoft, потоа следува Џеф Безос кој за кратко го освои врвот но, потоа падна вредноста на акциите на „Amazon“, трет е основачот на брендот „Zara“ Аманчо Ортега, четврти е финансискиот инвеститор Ворен Бафет, а петти е младиот Цукерберг.