Јункер: Граничниот спор меѓу Хрватска и Словенија влијае на ЕУ

Јункер: Граничниот спор меѓу Хрватска и Словенија влијае на ЕУ

Претседателот на Европската комисија Жан Клод Јункер денеска изјави дека граничниот спор меѓу Хрватска и Словенија не е само билатерално прашање, туку влијае на целата Европска унија. Ова прашање според него е многу поважно од тоа што мислат Словенија и Хрватска.

Јункер вели „ЕК не сака инциденти меѓу двете држави а понудата за посредување не е добро прифатена“.