Samsung ги отфрла гласините за дефект во екранот на Galaxy S8

Samsung ги отфрла гласините за дефект во екранот на Galaxy S8

За време на конференциски повик по прогласувањето на рекордните финансиски резултати за кварталот, претставници на Samsung ги отфрлија шпекулациите дека новите смартфони Galaxy S8 и Galaxy S8 + имаат дефект во дисплеите, кој води до стекнување на црвен нијанса.

Компанијата сподели дека спровела детална инспекција на уредите за да го гарантира нивниот квалитет, и не открила никакви проблеми. Според неа, поради природата на Super AMOLED дисплеј може да се појават природни разлики во прикажаните бои, а корисниците можат да ги оптимизираат според своите параметри во поставките.

Според „The ​​Investor“, компанијата повторно посочила дека има намера да пушти софтверски надградба, која ќе им обезбеди на корисниците поголема контрола над трансимисијата на боите.