МАКФАКС

Берзи

Послабиот долар и проблемите во снабдувањето ја кренаа цената на нафтата

Послабиот долар и проблемите во снабдувањето ја кренаа цената на нафтата

Берзи

Цените на нафтата во вторник на меѓународните пазари го поминаа нивото од 51 американски долар(УСД), поттикнати од слабиот долар и проблемите со снабдувањето од Либија. На лондонскиот пазар цената на

Прочитајте го целиот напис
29.03.2017

Раст на цените на акциите на Волстрит и на европските берзи

Раст на цените на акциите на Волстрит и на европските берзи

Берзи

Цените на акциите на Волстрит во вторник пораснаа, па по осум дена е прекинат падот на Dow Jones индексот, а најмногу пораснаа финансискиот и енергетскиот сектор, по редица подобри економски

Прочитајте го целиот напис
29.03.2017

На берзата промет од околу 13,8 милиони денари

На берзата промет од околу 13,8 милиони денари

Берзи

  На македонската берза денес вкупен промет од 13.886.903  денари реализирани преку 78 трансакции и истргувана количина од  7.777 лотови.   На врвот по прометот се најде акцијата на Алкалоид

Прочитајте го целиот напис
29.03.2017

Цената на нафтата без промени

Цената на нафтата без промени

Берзи

Цената на нафтата на лондонската берза во понеделник не се менуваше, додека во Њујорк ослаби, додека трговците се обидуваат да проценат какви се шансите водечките производители да продолжат да го

Прочитајте го целиот напис
28.03.2017

Акциите на Алкалоид АД Скопје најтргувани на берзата на почетокот на неделата

Акциите на Алкалоид АД Скопје најтргувани на берзата на почетокот на неделата

Берзи

  Почетокот на неделата на Македонската берза започна со незначителен пад на индексот МБИ 10 од  0,05 отсто и заврши

Прочитајте го целиот напис
28.03.2017

Азиските берзи паднаа, доларот ослабе по неуспехот на Трамп околу здравствените реформи

Азиските берзи паднаа, доларот ослабе по неуспехот на Трамп околу здравствените реформи

Берзи

Цените на акциите на азиските берзи во понеделник паднаа, додека доларот ослабе бидејќи неуспехот на реформите во здравството го отвори

Прочитајте го целиот напис
27.03.2017

Релативно мирно на берзата

Релативно мирно на берзата

Берзи

Акцијата на Нова стоковна куќа АД Струмица во петок се најде на врвот со остварени 14.5 милиони денари или учество

Прочитајте го целиот напис
25.03.2017

Најтргувана акцијата на Алкалоид

Најтргувана акцијата на Алкалоид

Берзи

Апсолутно најголем поединечен промет во четврток направи акцијата на Алкалоид со истргувани 2.110 по просечна цена од 5.700 и остварен

Прочитајте го целиот напис
24.03.2017

На врвот по промет акцијата на Комерцијална банка

На врвот по промет акцијата на Комерцијална банка

Берзи

Акцијата на Комерцијална банка АД Скопје и во среда се најде на прво место по промет со остварени 1 милиони

Прочитајте го целиот напис
23.03.2017

Динамичен трговски ден

Динамичен трговски ден

Берзи

Со промет од 23,9 милиони денари и реализирани 87 трансакции тргувањето на Македонската берза се одвиваше динамично. Во класичното тргување

Прочитајте го целиот напис
22.03.2017
1 2 3 354

Макфакс е-билтен

Email *