МАКФАКС

Берзи

На врвот по промет акцијата на Макпетрол

На врвот по промет акцијата на Макпетрол

Daily news

Акцијата на Макпетрол АД Скопје во четврток се најде на врвот со остварени 28,5 милиони денари со истргувани 1.018 лотови по просечна цена од 27.998,18 денари. Истргуваната количина претставува 0,9

Прочитајте го целиот напис
21.04.2017

Благ раст на цената на нафтата

Благ раст на цената на нафтата

Daily news

Цените на нафтата благо пораснаа во четврток на меѓународните пазари, по падот ден претходно од 3,5 отсто, заради индикациите од одделни земји производители дека веројатно по јуни ќе биде продолжен

Прочитајте го целиот напис
20.04.2017

Волстрит: Индексите ослабеа заради падот на цената на нафтата

Волстрит: Индексите ослабеа заради падот на цената на нафтата

Daily news

Берзанските индекси на Волстрит во среда ослабеа, петти пат во последните шест трговски денови, што е последица на остриот пад на цените на нафтата и послабите од очекуваното деловни резултати

Прочитајте го целиот напис
20.04.2017

Внимателно тргување на азиските берзи

Внимателно тргување на азиските берзи

Daily news

Внимателно се тргува во четврток на азиските берзи, а поддршка на пазарите им пружа и стабилизацијата на цените на суровините и добрите економски показатели. На Токиската берза Nikkei индексот околу

Прочитајте го целиот напис
20.04.2017

Без изненадувања на Македонската берза за хартии од вредност

Без изненадувања на Македонската берза за хартии од вредност

Daily news

Вкупниот промет во среда изнесуваше 4,5 милиони денари со вкупен број од 27 трансакции. Обврзниците беа отсутни од пазарот, за

Прочитајте го целиот напис
20.04.2017

Компаниите објавија колку ќе ги „почестат“ акционерите

Компаниите објавија колку ќе ги „почестат“ акционерите

Daily news

  И во услови на долготрајна политичка криза, компаниите реализираат добри финансиски резултати. Деновиве на веб-страницата на Македонска берза компаните кои имаат

Прочитајте го целиот напис
19.04.2017

Најтргувани акциите на Алкалоид АД Скопје

Најтргувани акциите на Алкалоид АД Скопје

Daily news

Зголемен обем на тргување на Македонската берза за хартии од вредност имаше во вторник, првиот работен ден по празниците. Вкупниот

Прочитајте го целиот напис
19.04.2017

Раздвижен вторник на македонската берза – најтргувани акциите на Алкалоид

Раздвижен вторник на македонската берза – најтргувани акциите на Алкалоид

Daily news

Првиот трговски ден од оваа седмица имаше зголемен обем на тргување на Македонската берза за хартии од вредност. Вкупниот промет

Прочитајте го целиот напис
18.04.2017

Цените на нафтата без промена

Цените на нафтата без промена

Daily news

Цените на нафтата во четврток останаа непроменети на меѓународните пазари, под воедначено влијание на растот на американското производство и резовите

Прочитајте го целиот напис
13.04.2017

Цените на нафтата паднаа од највисоките нивоа во последните пет недели

Цените на нафтата паднаа од највисоките нивоа во последните пет недели

Daily news

Цените на нафтата на меѓународните берзи се лизнаа во вторник од највисокото ниво во последните пет недели, што ги достигнаа

Прочитајте го целиот напис
12.04.2017
1 2 3 356

Макфакс е-билтен

Email *