МАКФАКС

Берзи

Пораките од OPEC ја кренаа цената на нафтата кон 57 долари

Пораките од OPEC ја кренаа цената на нафтата кон 57 долари

Берзи

Цените на нафтата пораснаа во понеделникот на меѓународните пазари кон 57 долари за барел, поткрепени од мовите сигнали коишто доаѓаат од Организацијата на земјите извозници на нафта (ОPEC) за ограничување

Прочитајте го целиот напис
27.02.2017

Доларот благо зајакна трета седмица по ред

Доларот благо зајакна трета седмица по ред

Берзи

На светските валутни пазари американскиот долар во однос на кошницата валути зајакна и минатата, трета седмица по ред, но многу благо додека вложувачите се обидуваат да сфатат каква политика ќе

Прочитајте го целиот напис
26.02.2017

На светските берзи внимателно, на Волстрит нови рекорди

На светските берзи внимателно, на Волстрит нови рекорди

Берзи

На Волстрит минатата седмица цените на акции достигна нови рекордни нивоа, додека на другите берзи се тргуваше внимателно бидејќи вложувачите чекаат конкретни предлози на американскиот претседател Доналд Трамп за најавените

Прочитајте го целиот напис
26.02.2017

Динамичен ден на крајот од трговската седмица на МСЕ

Динамичен ден на крајот од трговската седмица на МСЕ

Берзи

Вкупен промет од 18,8 милиони денари реализиран преку 76 трансакции е билансот од петочното тргување на Mакедонската берза.   Промет од над милион денари имаше со акциите на Прилепска Пиварница

Прочитајте го целиот напис
25.02.2017

На Волстрит рекорд на Dow Jones десетти ден по ред

На Волстрит рекорд на Dow Jones десетти ден по ред

Берзи

На њујоршки Волстрит индексот Dow Jones во четвртокот го достигна новото рекордно ниво, десетти ден со ред, благодарејќи на растот

Прочитајте го целиот напис
24.02.2017

Пад на цените на акциите на азиските берзи, најмногу во рударскиот сектор

Пад на цените на акциите на азиските берзи, најмногу во рударскиот сектор

Берзи

Цените на акциите на азиските берзи во петок паднаа од највисоките нивоа во 19 месеци, најмногу во рударскиот сектор заради

Прочитајте го целиот напис
24.02.2017

Акцијата на ЗК Пелагонија АД Битола лидер по промет на МСЕ

Акцијата на ЗК Пелагонија АД Битола лидер по промет на МСЕ

Берзи

Во четвртокот на Македонската берза за хартии од вредност на врвот според прометот се најде со акцијата на Зeмјоделскиот комбинат

Прочитајте го целиот напис
24.02.2017

Позитивно расположение кај инвеститорите на Македонската берза

Позитивно расположение кај инвеститорите на  Македонската берза

Берзи

Вкупниот промет остварен на Македонска берза во средата изнесуваше 50,7 милиони денари.   Повеќе од третина од остварениот промет припадна

Прочитајте го целиот напис
23.02.2017

На Волстрит нов рекорд на Dow Jones

На Волстрит нов рекорд на Dow Jones

Берзи

На Волстрит во средата индексот S&P 500 благо падна, бидејќи вложувачите се претпазливи поради можното зголемување на каматите на американската

Прочитајте го целиот напис
23.02.2017

Силниот долар ја стабилизираше цената на нафтата

Силниот долар ја стабилизираше цената на нафтата

Берзи

Силниот долар ги запре цените на нафтата на меѓународните берзи, придушувајќи го оптимизмот во врска со намаленото снабдување што го

Прочитајте го целиот напис
23.02.2017
1 2 3 351

Макфакс е-билтен

Email *