МАКФАКС

Берзи

Релативно мирно на берзата

Релативно мирно на берзата

Берзи

Акцијата на Нова стоковна куќа АД Струмица во петок се најде на врвот со остварени 14.5 милиони денари или учество од над 49% во вкупниот промет кој изнесуваше 29.572.000,00 денари.

Прочитајте го целиот напис
25.03.2017

Најтргувана акцијата на Алкалоид

Најтргувана акцијата на Алкалоид

Берзи

Апсолутно најголем поединечен промет во четврток направи акцијата на Алкалоид со истргувани 2.110 по просечна цена од 5.700 и остварен промет од 12 милиони денари што претставуваше 57,8 отсто од

Прочитајте го целиот напис
24.03.2017

На врвот по промет акцијата на Комерцијална банка

На врвот по промет акцијата на Комерцијална банка

Берзи

Акцијата на Комерцијална банка АД Скопје и во среда се најде на прво место по промет со остварени 1 милиони денари или учество од над 29% во вкупниот промет кој

Прочитајте го целиот напис
23.03.2017

Динамичен трговски ден

Динамичен трговски ден

Берзи

Со промет од 23,9 милиони денари и реализирани 87 трансакции тргувањето на Македонската берза се одвиваше динамично. Во класичното тргување промет над милиони денари остварија акциите на Комерцијална банка (7,4

Прочитајте го целиот напис
22.03.2017

Цените на нафтата стабилни близу 52 долара

Цените на нафтата стабилни близу 52 долара

Берзи

Цените на нафтата се стабилизираа во вторник на меѓународните пазари близу нивото од 52 американски долара, балансирајќи меѓу очекувањата дека

Прочитајте го целиот напис
21.03.2017

Без изненадувања на берзата

Без изненадувања на берзата

Берзи

Вкупниот промет изнесуваше 7,6 милиони денари и се реализираше преку 49 трансакции. Индексот МБИ-10 денот го заврши со раст од

Прочитајте го целиот напис
21.03.2017

Цената на нафтата стабилна околу 52 долара

Цената на нафтата стабилна околу 52 долара

Берзи

Цените на нафтата се стабилизираа во петок на меѓународните пазари над нивото од 52 долара, балансирајќи меѓу ограниченото снабдување од

Прочитајте го целиот напис
17.03.2017

На Македонска берза две од банките со дневен промет од над милион денари

На Македонска берза две од банките со дневен промет од над милион денари

Берзи

Во тргувањето во средата акцијата на НЛБ банка АД Скопје, акцијата на Алкалоид АД и акцијата на Комерцијална банка АД

Прочитајте го целиот напис
16.03.2017

Аналитичарите категорични: Нафтена криза ќе има за неколку месеци

Аналитичарите категорични: Нафтена криза ќе има за неколку месеци

Берзи

Меѓународната енергетска агенција прoгнозира дефицит на пазарот на нафтата, кој може да се случи уште во првата половина на 2017

Прочитајте го целиот напис
15.03.2017

Возбудлив трговски ден на Македонска берза

Возбудлив трговски ден на Македонска берза

Берзи

Tрговски ден во знакот на зголемен обем на тргувањe, конечниот биланс е промет од 18,9 милиони денари, се тргуваше со

Прочитајте го целиот напис
15.03.2017
1 2 3 353

Макфакс е-билтен

Email *