МАКФАКС

Берзи

Цената на нафтата скокна по вестите од Иран и аукцијата на ЕЦБ

Цената на нафтата скокна по вестите од Иран и аукцијата на ЕЦБ

Берзи

Цените на нафтата пораснаа во средата за повеќе од долар на меѓународните пазари како резултат на очекувањата дека 529-те милијарди евра евтини кредити од Европската централна банка (ECB) ќе го

Прочитајте го целиот напис
29.02.2012

Стравот од намалена побарувачка ја спушти цената на нафтата кон 123 долари

Стравот од намалена побарувачка ја спушти цената на нафтата кон 123 долари

Берзи

Цената на нафтата се спушти на лондонската берза до 123 долари за барел поради загриженоста на инвеститорите дека високата цена ќе влијае врз побарувачката. Цената на нафтата се спушти на

Прочитајте го целиот напис
28.02.2012

Цената на нафтата падна под 124 долари

Цената на нафтата падна под 124 долари

Берзи

Цената на нафтата на светски берзи падна за повеќе од еден долар, при што во Лондон се спушти под 124 долари за барел, откако во петокот достигна највисоко ниво во

Прочитајте го целиот напис
27.02.2012

Низок промет, МБИ10 се намали за 0,42 отсто

Низок промет, МБИ10 се намали за 0,42 отсто

Берзи

Промет во износ од 6.803.690,82 денари реализиран е денеска на Македонска берза за хартии од вредност, од што 4.589.352,82 денари беа реализирани на Официјалниот, а на Редовниот пазар прометот изнесуваше

Прочитајте го целиот напис
27.02.2012

Акциите на европските берзи во благ пораст

Акциите на европските берзи во благ пораст

Берзи

Европските акции во петокот остварија благ пораст, поттикнати од извештаите на компаниите какао што е случајот со Telecom Italia, а

Прочитајте го целиот напис
24.02.2012

Цената на нафтата над 123 долари за барел

Цената на нафтата над 123 долари за барел

Берзи

Цената на нафтата се стабилизираше во петокот на лондонската берза на ниво од 123 долари за барел, со оглед дека

Прочитајте го целиот напис
24.02.2012

Цената на нафтата над 124 долари

Цената на нафтата над 124 долари

Берзи

Цената на нафтата на лондонската берза денеска надмина 124 долари за барел, достигнувајќи највисоко ниво за последните девет месеци, благодарение

Прочитајте го целиот напис
23.02.2012

Слабите европски и кинески податоци ја спуштија цената на нафтата

Слабите европски и кинески податоци ја спуштија цената на нафтата

Берзи

Цената на нафтата падна во средата од највисокото ниво во последните девет месеци, поради слабите економски податоци од Европа и

Прочитајте го целиот напис
22.02.2012

Aкцијата на Комерцијална го крена прометот, МБИ10 во плус за 1,11 %

Aкцијата на Комерцијална го крена прометот, МБИ10 во плус за 1,11 %

Берзи

Вкупен промет во износ од 30.148.851,53 денари, вклучувајќи и една системска блок трансакција, остварен е денеска на Македонска берза за

Прочитајте го целиот напис
22.02.2012

Грција и Кина ги поддржаа европските берзи

Грција и Кина ги поддржаа европските берзи

Берзи

Европските берзански индекси во понеделникот добија поддршка од очекувањето на конечниот договор за новиот пакет меѓународна финансиска помош за Грција,

Прочитајте го целиот напис
20.02.2012

Макфакс е-билтен

Email *