21/01/2017

Судот во САД повторно покренува тужба против Apple

  iTunes App Store е во сопственост и под контола на компанијата Apple, во која програмерите, музичарите и филмските студија ги пренасочуваат своите креации кои...

Смарт часовник за деца и безгрижни родители

  Вип повторно воведува новини во своето портфолио на производи и услуги и за прв пат на македонскиот телекомуникациски пазар го нуди уникатниот MyKi смарт...

BAT го превзема Reynolds за 49,4 милијарди долари

  British American Tobacco (BAT) во вторникот објави дека се согласил на условите за купување на американскиот Reynolds Americana, зголемувајќи ја својата понуда на 49,4...

„МЗТ Леарница“ оди во стечај

  На расправата што се одржа во Основниот суд Скопје 2, судот одлучи да отвори стечајна постапка за МЗТ Леарница. За стечјна управничка е назначена...

Проблемот со Југохром ќе го решава новата влада

Владата цени дека во решавањето на проблемот со Југохром треба да се земаат во предвид интересите на вработените, интересите за почитување на еколошките стандарди...

Димитриев ѝ го остави проблемот Југохром на идната политичка влада

  За решавање на проблемот на Југохром потребно е да се почитуваат интересите на вработените, еколошките стандарди и интересите на компанијата, но премиерот Емил Димитриев...

Со спојувањето на Luxottica и Essilor се создава глобален гигант во производството на очила

Италијанската „Luxottica“, која ги произведува брендовите луксузни очила „Ray Ban“ и „Oakley“, и францускиот произведувач на оптички леќи „Essilor“ договориле спојување во вредност од...

Wells Fargo планира да затвори 400 филијали до 2018-та година

  Wells Fargo која е една од најголемите американски банки соопшти дека планира да затвори повеќе од 400 банкарски филијали до крајот на 2018-та година,...

Наградна игра на Dell, зимување во Австрија

  Љубителите на зимскиот одмор, адреналинските ски патеки и зимската идила благодарение на Dell и ИТД Дистрибуција добиваат неверојатна можност оваа зима во периодот од...

Вработените од Југохром на средба во Владата

  Претставници на синдикалната организација на Југохром Алзар од Јегуновце, во понеделник во 14 часот ќе одржат средба со премиерот Емил Димитриев, за решавање на...