МАКФАКС

Компании

Сеавус Инкубатор ја носи израелската стартап сцена во Скопје

Сеавус Инкубатор ја носи израелската стартап сцена во Скопје

Daily news

Сеавус Инкубатор е организатор на настанот „Како Изреал стана нација на стартапи“, што ќе се одржи во среда со почеток од 18 часот, во просторите на Сеавус. Целта на настанот

Прочитајте го целиот напис
26.04.2017

Словенечкиот парламент го изгласа „lex Mercator“

Словенечкиот парламент го изгласа „lex Mercator“

Daily news

Словенечкиот парламент во вторник со 47 гласови „за“ и 20 „против“ го потврди законскиот предлог на Владата, наречен „lex Mercator“, со кој се прави обид за заштита на словенечките интереси

Прочитајте го целиот напис
25.04.2017

Пречките со кои се соочуваат бизнисите во Струга

Пречките со кои се соочуваат бизнисите во Струга

Daily news

  СКСЗМ и денеска продолжи со посета на компаниите, овој пат во Струга.  Компаниите дискутираа за бизнис климата во Република Македонија којашто влијае и во основањето нови компании, но и

Прочитајте го целиот напис
25.04.2017

Сеавус CodeTalks повторно во Скопје

Сеавус CodeTalks повторно во Скопје

Daily news

Сеавус CodeTalks по третпат ќе се одржи во вторник во Скопје. Настанот ќе се оддржи во Сеавус, со почеток во 18 часот, а влезот е слободен. Оваа година на настанот

Прочитајте го целиот напис
23.04.2017

ЕЛЕМ : Поскапување на струјата нема да има

ЕЛЕМ : Поскапување на струјата нема да има

Daily news

Поскапување на сметките за струја нема да има, и покрај купувањето на скапа струја во изминатиот период. „Струја извезовме во

Прочитајте го целиот напис
22.04.2017

Фолксваген ќе мора да плати 2,8 милијарди долари казна во САД

Фолксваген ќе мора да плати 2,8 милијарди долари казна во САД

Daily news

Германскиот производител на автомобили Фолксваген ќе мора да плати 2,8 милијарди долари казна во САД заради мамењето на тестовите со

Прочитајте го целиот напис
21.04.2017

БЕГ: Околу 45 000 потрошувачи во Скопје активно го користат системот за централно греење

БЕГ: Околу 45 000 потрошувачи во Скопје активно го користат системот за централно греење

Daily news

  Во пресрет на 22 април – Светски ден на планетата Земја, натамошниот развој на системот за централно греење значително

Прочитајте го целиот напис
21.04.2017

Emirates го намалува бројот на летови за САД

Emirates го намалува бројот на летови за САД

Daily news

Најголемата блискоисточна авиокомпанија Emirates ќе го намали бројот на летови за САД поради падот на побарувачката. Тоа е последица на

Прочитајте го целиот напис
20.04.2017

Империал тобако ТКС Скопје 15-годишнината ја одбележува со инвестиции во производниот процес

Империал тобако ТКС Скопје 15-годишнината ја одбележува со инвестиции во производниот процес

Daily news

Империал тобако ТКС Скопје 15-годишнината ја одбележува со инвестирани 33 милиони евра со кои е модернизиран производниот процес, воведени се

Прочитајте го целиот напис
19.04.2017

Оперативната добивка на Фолксваген порасна 28 отсто

Оперативната добивка на Фолксваген порасна 28 отсто

Daily news

Оперативната добивка на Фолксваген скокна во првото тромесечје 28 отсто на годишно ниво, поткрепена од растот на приходите на основниот

Прочитајте го целиот напис
19.04.2017

Макфакс е-билтен

Email *