Албанските бизнисмени заинтересирани да инвестираат во македонскиот туризам, енергетика и минерални суровини

Албанските бизнисмени заинтересирани да инвестираат во македонскиот туризам, енергетика и минерални суровини

Министерот за економија, Крешник Бектеши, денеска оствари работен состанок со бизнис-делегација од американската трговска и индустриска комора…

Заев ги повика компаниите од американската стопанска комора во Албанија да инвестираат во Македонија

Заев ги повика компаниите од американската стопанска комора во Албанија да инвестираат во Македонија

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, истакна дека Македонија работи посветено на унапредување на економската…

Двете страни се отворени за дијалог и изнаоѓање решенија, соопштија од Владата по средбата со КСС

Двете страни се отворени за дијалог и изнаоѓање решенија, соопштија од Владата по средбата со КСС

Вицепремиерката и министерка за одбрана Радмила Шекеринска, министерката за труд и социјална политика Мила Царовска, министерката за…