МАКФАКС

Македонија

Ревизор: Финансиските извештаи на НБРМ се објективни

Ревизор: Финансиските извештаи на НБРМ се објективни

Македонија

Според мислењето на независниот ревизор, Финансиските извештаи на Народната банка на Република Македонија, од сите материјални аспекти, објективно ја претставуваат финансиската состојба на Народната банка на Република Македонија на 31

Прочитајте го целиот напис
27.02.2017

Македонскиот туризам за прв пат промовиран на саем за туризам во Данска

Македонскиот туризам за прв пат промовиран на саем за туризам во Данска

Економија

  Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Македонија, после саемот Vagabond во Копенхаген, за првпат ја претставува туристичката понуда на најголемиот интернационален саем за туризам на Скандинавија во

Прочитајте го целиот напис
27.02.2017

Кучи: Обезбедени 1,4 милиони денари финансиска поддршка за ХАЛАЛ

Кучи: Обезбедени 1,4 милиони денари финансиска поддршка за ХАЛАЛ

Економија

  Министерот за економија Дритон Кучи ги покани деловните субјекти да ги искористат парите наменети за поддршка на ХАЛАЛ системи обезбедени со буџет, на меѓународната конференција, организирана од Агенцијата за

Прочитајте го целиот напис
24.02.2017

ССК: Позитивните трендови во градежништвото продолжуваат

ССК: Позитивните трендови во градежништвото продолжуваат

Економија

  Капиталните проекти и мерки за стимул на градежништвото го продолжуваат позитивниот тренд на овој сектор кој ќе биде столб на економскиот развој и во наредните четири години. Во пресрет

Прочитајте го целиот напис
24.02.2017

Министерот за финансии го посети Централниот регистар

Министерот за финансии го посети Централниот регистар

Македонија

Министерот за финансии Кирил Миноски во петок оствари работна средба со директорот на Централниот регистар Андреа Поповски во просториите на

Прочитајте го целиот напис
24.02.2017

Железничкиот сообраќај во Македонија една седмица во застој

Железничкиот сообраќај во Македонија една седмица во застој

Економија

  Железничкиот патнички и товарен сообраќај во Македонија седми ден е целосно блокиран поради протестот на вработените во претпријатијата во

Прочитајте го целиот напис
24.02.2017

Отворање на саемот за традиционална храна и активен туризам „Ис(в)куси ја Македонија“

Отворање на саемот за традиционална храна и активен туризам „Ис(в)куси ја Македонија“

Економија

  Во петок, во Рамстор – Скопје во 11 часот ќе се отвори дводневниот саем за традиционална храна и активен

Прочитајте го целиот напис
24.02.2017

Државна помош за самовработување на лицата со попреченост

Државна помош за самовработување на лицата со попреченост

Економија

  Со државна помош се овозможува самовработување на лицата со попреченост, а огласот е објавен во четврток. „Со мерката за

Прочитајте го целиот напис
23.02.2017

Годишен извештај на Херитиџ: Македонија на 31-то место во светот во однос на економските слободи

Годишен извештај на Херитиџ: Македонија на 31-то место во светот во однос на економските слободи

Билтен

  Премиерот Емил Димитриев во четвртокот оствари средби со Тери Милер, директор за трговија и економија на фондацијата Херитиџ и

Прочитајте го целиот напис
23.02.2017

Повеќе чартер летови меѓу Македонија и Египет за равој на туризмот

Повеќе чартер летови меѓу Македонија и Египет за равој на туризмот

Економија

  Поврзување на Македонија со Египет со чартер летови би придонело за зголемување на бројот на туристи во двете земји,

Прочитајте го целиот напис
23.02.2017
1 2 3 224

Макфакс е-билтен

Email *