МАКФАКС

Македонија

Од денеска комисии ќе утврдуваат штети кај лозовите и овошните насади

Од денеска комисии ќе утврдуваат штети кај лозовите и овошните насади

Daily news

Владата на синоќешната вонредна седница одлучи да се формираат комисии за испитување на штетите настанати кај овошните и лозовите насади од ниските температури и мразот. Тие од утре ќе излезат

Прочитајте го целиот напис
23.04.2017

Политичката криза ја намалува довербата во домашната валута

Политичката криза ја намалува довербата во домашната валута

Daily news

Од почетокот на политичката криза граѓаните се почесто се одлучуваат да штедат во странска валута наспроти штедењето во денари покажува најновиот извештај на Народна банка на Република Македонија(НБРМ) . Штедењето

Прочитајте го целиот напис
22.04.2017

Македонската туристичка понуда на интернационален саем во Косово

Македонската туристичка понуда на интернационален саем во Косово

Daily news

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија (АППТРМ) по втор пат учествува на интернационалниот саем за туризам “Travel Fair” во Приштина, Република Косово, (20-21 Април 2016). Интересот

Прочитајте го целиот напис
21.04.2017

Телеком ќе ги зголеми надоместоците за директорите од 2.000 евра на 3.000 до 4.000 евра

Телеком ќе ги зголеми надоместоците за директорите од 2.000 евра на 3.000 до 4.000 евра

Daily news

В понеделник во 14 часот ќе се одржи Годишно Собрание на Македонски Телеком АД Скопје на кое покрај останатите точки, на дневен ред се и две многу значајни точки за

Прочитајте го целиот напис
21.04.2017

Управата за јавни приходи ќе се поднови со мебел за 97 илјади евра

Управата за јавни приходи ќе се поднови со мебел за 97 илјади евра

Daily news

  На Бирото за јавни набавки е објавен тендер за набавка на канцелариски мебел за потребите на Управата за јавни

Прочитајте го целиот напис
21.04.2017

Потпишан Меморандум меѓу ФЕИТ и СОСУ „Илинден“ – младите да останат во Македонија

Потпишан Меморандум меѓу ФЕИТ и СОСУ „Илинден“ – младите да останат во Македонија

Daily news

Потпишан е меморандум за соработка помеѓу Факултетот за Електротехника и Информациски технологии – ФЕИТ и Средното Општинско Стручно Училиште „Илинден“,

Прочитајте го целиот напис
20.04.2017

Инфо сесија – Преку коучинг програма до раст на бизнисот

Инфо сесија – Преку коучинг програма до раст на бизнисот

Daily news

Стопанската Комора на Северо-Западна Македонија во соработка со Програмата за зголемување на пазарната вработливост (ИМЕ) на Швајцарската агенција за развој

Прочитајте го целиот напис
20.04.2017

Македонско-турски бизнис форум – нема пречки бизнисмените да соработуваат

Македонско-турски бизнис форум – нема пречки бизнисмените да соработуваат

Daily news

Политичката криза во Мaкедонија и периодот по референдумот во Турција не се пречка бизнисмените да соработуваат. Ова е ставот на

Прочитајте го целиот напис
20.04.2017

Од денеска: нов електронски систем за проверка на органските производи од ЕУ

Од денеска: нов електронски систем за проверка на органските производи од ЕУ

Daily news

Новиот електронски систем за проверка на органските производи кои се увезени од страна на Европската Унија, од денеска стапува на

Прочитајте го целиот напис
19.04.2017

Економски раст на глобално ниво, Македонија со намалени проекции од ММФ

Економски раст на глобално ниво, Македонија со намалени проекции од ММФ

Daily news

Економијата на светско ниво ќе забележи раст во текот на наредната година. Ова е наведено во годишниот извештај на Mеѓународниот

Прочитајте го целиот напис
19.04.2017
1 2 3 231

Макфакс е-билтен

Email *