МАКФАКС

Македонија

Продолжува да паѓа цената на становите

Продолжува да паѓа цената на становите

Македонија

Опаѓа цената на становите ширум Македонија, покажуваат најновите податоци на Државниот завод за статистика. Просечната цена на еден метар квадратен станбена површина во 2016 година изнесувала 43.091 денари, што е

Прочитајте го целиот напис
11.03.2017

Македонија учествува на најголемиот саем за туризам во Берлин

Македонија учествува на најголемиот саем за туризам во Берлин

Економија

  Во организација на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТРМ) и оваа година се промовира Македонија на најголемиот саем за туризам во Берлин. Акцентот на промотивните активности се

Прочитајте го целиот напис
10.03.2017

Азески: Инфраструктурата останува најголем приоритет

Азески: Инфраструктурата останува најголем приоритет

Македонија

  Во текот на последните неколку денови на бизнис форумот во Копаоник учество земаа високи државни функционери и влијателни бизнис лидери, кои ја разгледуваа програмата за реформи, не само во

Прочитајте го целиот напис
10.03.2017

АмЧам Македонија: Квалитетот над квантитетот

АмЧам Македонија: Квалитетот над квантитетот

Македонија

Американската Стопанска Комора во Македонија (АмЧам Македонија) организираше настан во духот на унапредување на соработката меѓу компаниите кои се сериозни во врска со инвестирањето во човечки ресурси и четири скопски

Прочитајте го целиот напис
09.03.2017

Владата знае дека економскиот ефект од странските инвестиции е негативен

Владата знае дека економскиот ефект од странските инвестиции е негативен

Билтен

  Молкот на институциите за тоа колку пари дала владата за да ги донесе странските инвестиции во Македонија, укажува на

Прочитајте го целиот напис
09.03.2017

Македонија и Катар ќе ја продлабочуваат економската соработка

Македонија и Катар ќе ја продлабочуваат економската соработка

Македонија

Министерот за транспорт и врски, Владо Мисајловски во среда оствари работен состанок со Амбасадорот на Катар во Република Македонија, Хасан

Прочитајте го целиот напис
08.03.2017

Македонија домаќин на Глобалната конференција на Пацифик – Азиската Туристичка Асоцијација

Македонија домаќин на Глобалната конференција на Пацифик – Азиската Туристичка Асоцијација

Македонија

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на РМ ќе биде домаќин на Глобалната конференција на Пацифик – Азиската Туристичка

Прочитајте го целиот напис
08.03.2017

Нема резултат од работењето на Државниот завод за ревизија

Нема резултат од работењето на Државниот завод за ревизија

Економија

  Институциите законски ги извршуваат своите должности, но нацијата е неефикасна, беше речено на денешната презентација на првиот од шесте

Прочитајте го целиот напис
07.03.2017

Проект и извештај од следењето на работата на ДЗР

Проект и извештај од следењето на работата на ДЗР

Економија

  Презентација на проектот „Зајакнување на финансиската отчетност и транспарентност во Македонија“, како и на првиот квартален извештај од следењето

Прочитајте го целиот напис
07.03.2017

Субвенции не се исплаќаат до формирање нова влада

Субвенции не се исплаќаат до формирање нова влада

Економија

  Земјоделците не може да добијат субвенции се додека не се формира нова влада по изборите одржани на 11-ти декември,

Прочитајте го целиот напис
06.03.2017

Макфакс е-билтен

Email *