МАКФАКС

Македонија

Откупот на тутунот заврши предвреме

Откупот на тутунот заврши предвреме

Македонија

Откупот на тутун заврши еден месец пред законски предвидениот рок, велат од Сојузот на тутунски здруженија на Македонија Просечната цена што се постигна е 192,17денари за килограм. Откупени се вкупно

Прочитајте го целиот напис
09.02.2010

Одблокирани сметките – фирмарина до крај на април

Одблокирани сметките – фирмарина до крај на април

Македонија

Градот Скопје денеска ќе ги одблокира сметките на сите должници-обврзници за плаќање фирмарина и ќе ја одложи присилната наплата заклучно со 30 април 2010 година, соопшти градоначалникот Коце Трајановски Градот

Прочитајте го целиот напис
08.02.2010

Општините ќе се оддолжуваат на рати?

Општините ќе се оддолжуваат  на рати?

Македонија

Јавните претпријатија и општините своите заостанати долгови за ДДВ, за песоналоен данок и данок на добивка ќе можат да ги исплаќаат на 120 месечни рати со грејс период од три

Прочитајте го целиот напис
08.02.2010

Виктор Мизо: Конкретни инвестиции на крајот од годината

Виктор Мизо: Конкретни инвестиции на крајот од годината

Македонија

Јас, лично, се надевам дека дел од компаниите со кои потпишавме Меморандум за соработка ќе стартуваат со инвестициите кон крајот на годината, вели директорот на Агенцијата за странски инвестиции Форум:

Прочитајте го целиот напис
25.01.2010

Инвеститорот сака сигурност

Инвеститорот сака сигурност

Македонија

Македонија има сериозен проблем кога е во прашање правната сигурност на инвеститорите, без разлика дали се странски или домашни Австрискиот

Прочитајте го целиот напис
25.01.2010

Заминува ли рецесијата со 2009 година?

Заминува ли рецесијата со 2009 година?

Македонија

Големата финансиска и економска криза, што ги зафати речиси сите делови од светот во 2009 година, не можеше, а да

Прочитајте го целиот напис
29.12.2009

Државата да не се меша во економијата

Државата да не се меша во економијата

Македонија

Генералните оценки за македонската економија во последниот извештај на Европската комисија (ЕК) за напредокот на земјава се позитивни. Констатиран е

Прочитајте го целиот напис
16.10.2009

Вложувајте во злато

Вложувајте во злато

Македонија

Цената на златото се искачи на рекордно високо ниво трет ден по ред, бидејќи инвеститорите се свртија кон благородниот метал,

Прочитајте го целиот напис
09.10.2009

Макфакс е-билтен

Email *